Bureau Buiting

Voor krachtig werken & leven

Bla, bla, bla; hou toch eens op!

‘Ik word er af en toe gek van’, verzucht Wietske, afdelingshoofd bij  een gemeente. ‘Nu gaat het weer over Erik die net vader is geworden. Over de slapeloze nachten, krijsende baby’s en zelfs over de seks die verandert. Ze kletsen de hele dag door, over tv programma’s, het weekend, maar ook over collega’s. Ze stoppen maar niet met ouwehoeren. En ondertussen kan de rest niet werken, wordt er geklaagd over werkdruk en blijft de productiviteit achter. Als ik er iets van zeg, doen ze alsof ik gek ben. Daarna praten ze over mij. Wat moet ik hier nu mee?’ 

 Tja, wanneer zeg je er iets van? En wanneer verandert gezellig geklets in storende kletspraat? Een beetje afleiding bevordert de productiviteit. Belangstelling voor elkaar werkt motiverend en geeft energie. En zelfs roddel kan functioneel zijn om moed te verzamelen  en vervolgens rechtstreeks een collega aan te spreken.

Wietske besloot  om een afdelingsbijeenkomst te organiseren over het geklets. Ze benoemde de gevolgen op de productiviteit en creëerde zo de noodzaak tot veranderen. Via de stappen van Vergaderen 5.0 kwam de afdeling tot gezamenlijke afspraken. Er zijn nu kletsmomenten en werkmomenten. En dat geeft iedereen rust, ook de kletsmajoors.

Ook goede resultaten bereiken met  Vergaderen 5.0? Bel 06-25513552 of stuur een mail naar info@bureaubuiting.nl