Bureau Buiting

Voor krachtig werken & leven

Gebruik dan LSD!

‘Nou , ik vind dat we daar niet teveel tijd in moeten stoppen‘, zegt Peter.  ‘Ik heb echt een briljante oplossing’, reageert  Jorrit. ‘In mijn vorige werk pakten we het pas goed aan’, merkt Samira op.  Het lijken wel een stelletje kakkelende kippen, zoals ze door elkaar heen praten. Er wordt niet geluisterd, niet echt tenminste. Geen wonder dat ze steeds harder gaan roepen en steeds harder gaan zwijgen. Tijd voor LSD!

Pleit ik voor meer drugsgebruik tijdens het werk? Nee, deze LSD staat voor luisteren, samenvatten en doorvragen. Vaardigheden die zo simpel lijken, maar in de praktijk zo moeilijk zijn.  We luisteren vaak al naar het antwoord in ons hoofd terwijl de ander nog vertelt. En we aarzelen om een vraag te stellen,  want we willen  zeker niet dom overkomen.  

Ik stel  het team voor om te oefenen met LSD. Eerst de ander laten weten dat je hem gehoord hebt, voordat je je eigen verhaal doet. Samenvatten dus of een vraag stellen. Na allerlei grappen over drugs, gaat het team aan de slag. Eerst onwennig , dan enthousiast omdat ze merken dat het werkt. Collega’s  voelen zich gehoord, er komt rust in het gesprek en ook de zwijgers doen weer mee. Het team neemt een besluit waar iedereen zich voor in wil zetten.

Als teamcoach help ik teams om de communicatie te verbeteren. Door te benoemen wat er niet goed gaat en samen te kijken welk gedrag helpt om plezierig samen te werken en resultaten te bereiken.

Kunnen jullie ook wel een beetje LSD gebruiken? Kijk op http://www.bureaubuiting.nl/teamcoaching hoe ik jullie hierbij kan helpen. Bel naar 06-25513552 of stuur een bericht naar info@bureaubuiting.nl voor een kennismakingsgesprek.

Met een hartelijke groet,

Rita Buiting