Bureau Buiting

Voor krachtig werken & leven

Ik ben het niet met je eens!

Ik ben het niet met je eens! De start van een zinvolle discussie of de reactie van een geïrriteerde collega, die zijn gelijk wil halen? Is dit herkenbaar; collega’s die voortdurend de discussie met elkaar aangaan ongeacht het onderwerp? Grote kans dat je  afhaakt. Anderen verliezen ook  hun aandacht, de sfeer wordt ongemakkelijk  en de afloop van het overleg is voorspelbaar.

Hoe het ook kan? Naast de inhoudelijke discussies is er aandacht voor de interactie tijdens het overleg. Ergernissen en  irritaties,  die de discussies vertroebelen, komen boven tafel en worden uitgesproken. Het resultaat, zinvolle vergaderingen waar besluiten makkelijker worden  genomen. Een utopie?

Verbeter het overleg en begin bij jezelf. Wat kun jij doen om het overleg een positieve impuls te geven? Word je bewust van je ‘afhaakmoment’ en kom dan in actie. Benoem wat je ziet gebeuren tussen de ‘strijdende’ collega’s en vertel wat het effect op jou is. Dat je geïrriteerd raakt of moedeloos wordt en je mails gaat checken. Laat de bewuste collega’s zich uitspreken, vraag wat er nodig is om het op te lossen en stuur aan op een concrete afspraak.

Succes en nog een fijn overleg!